Voor Zorgverleners

Onze website biedt een uitgebreid overzicht van het zorgaanbod voor zorgverleners. Hier kunt u verwijslijnen voor cliënten vinden, deelnemen aan vormingen en intervisies, en kennismaken met het Kruispunt waar zorgprofessionals samenwerken. Daarnaast is er informatie beschikbaar over de wervingsreserve voor klinisch psychologen en orthopedagogen. Ontdek alle mogelijkheden om uw cliënten de best mogelijke zorg te bieden. Bezoek onze zorgaanbodpagina voor meer informatie.

verwijslijn

Verwijslijnen voor zorgverstrekkers

Deze handige tool helpt u bij het verwijzen van uw cliënt.

Kruispunt

Kruispunten

Het Kruispunt is een plaats waar experten uit zorg en welzijn elkaar ontmoeten en samen problemen voor mensen met psychische en sociale problemen oplossen. In het Kruispunt delen ze kennis en ervaring. Zo bieden ze nog betere zorg en ondersteuning aan hulpvragers.  Het Kruispunt is ook een hub naar de juiste zorg voor de hulpvragers. Hulpverleners zorgen er samen voor dat ze de zorg en ondersteuning krijgen die past bij hun actuele hulpvraag. Ze passen samen zorg en ondersteuningsplannen aan en regelen de doorstroom naar de juiste zorg en ondersteuning. Ook hulpverleners van buiten de regio zijn welkom om de transfers naar of uit hun specialistische voorzieningen goed te organiseren.

online les

Vormingen

Vanuit de Limburgse netwerken, in samenwerking met partners, wordt een ruim aanbod aan vorming en intervisie aangeboden. Het aanbod van permanente vorming en thematische workshops is breed toegankelijk voor alle partners in de eerste lijn.

Registratie en login om aan te melden als geconventioneerd KP/KO

Ben je een geconventioneerde KP/KO registreer je dan hier op onze website en krijg toegang tot alle info over de conventie eerstelijnspsychologische hulp.

Stel je kandidaat als KP/KO voor de conventie psychologische zorg in de eerste lijn

Je kan je kandidaat stellen door het indienen van een portfolio en wordt vervolgens gecontacteerd voor een kennismakingsgesprek.

Voor huisartsen

Als huisarts samenwerken met geestelijke gezondheidszorg

Conventie eetstoornissen

Voortaan kunnen jongeren tot en met 23 jaar terecht bij een zorgteam dicht bij hun thuisomgeving: Zij kunnen rekenen op somatische opvolging door hun behandelend arts, tot 15 sessies voedingsadvies door een gespecialiseerde diëtist en tot 20 sessies psychosociale ondersteuning door een gespecialiseerde eerstelijnspsycholoog. Per provincie is er ook een gespecialiseerd eetstoornisteam dat deze ambulante zorgteams ondersteunt. Vind hier meer info over het zorgaanbod voor eetstoornissen in Limburg.

Programma's Ligant

Alle informatie over de programma’s van Ligant vind je hier: Care – langdurige zorg, Connect – vroegdetectie en vroeginterventie, Crosslink – voor professionals, Crisiszorg

Mobiele teams en supportteams

Heb je vragen over het aanbod voor volwassenen vanuit de mobiele teams, de teams voor aanklampende zorg of ben je als hulpverlener op zoek naar een supportteam voor een bepaalde problematiek. Informeer je hier.

Job-art (Arbeidsbegeleiding)

Jouw cliënt is op zoek naar werk of een opleiding, maar door een  psychische kwetsbaarheid  verloopt de zoektocht  moeizaam.  Je wil op korte termijn actieve stappen. Een begeleiding bij Job-art kan  hierin ondersteunen. Ze focussen op re-integratie op de arbeidsmarkt. Samen brengen ze vaardigheden, competenties en interesses in kaart. Vervolgens gaan ze aan de hand van modules aan de slag in een persoonlijk traject afgestemd op de persoonlijke vraag van de cliënt.

Aanbod voor personen met verstandelijke beperking en bijkomende psychische en/of gedragsproblemen

Heb je vragen over de zorg voor volwassenen of kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking die kampen met geestelijke gezondheidsproblemen? Informeer je hier.

Limburgse nodenanalyse psychologische hulpverlening in de eerstelijn

In het kader van de uitrol van een vlot toegankelijke, geconventioneerde psychologische hulpverlening in de eerste lijn  voeren de netwerken Ligant, Reling en Noolim een blijvende nodenanalyse uit.

Voorlopig zijn de belangrijkste conclusies:

  • De nood aan een brede generalistische psychologische hulpverlening die een wijd gamma aan psychologische problemen kan capteren, met bijzonder aandacht voor verslaving, ontwikkelingsproblemen, eetproblemen, angst, depressie en burn-out
  • De expliciete vraag om in verhouding hoger in te zetten op de leeftijdscategorieën kinderen, jongeren en jongvolwassenen
  • Naast de de behoefte om de toegankelijkheid te vergroten door vindplaatsgericht (rechtstreeks of via verbindingsfiguren) te werken is bij de implementatie van de psychologische functies ook aandacht voor zorgcontinuïteit een belangrijke kritische succesfactor.

De Limburgse nodenanalyse is een dynamische oefening die lokaal, per eerstelijnszone verfijnt wordt en regelmatig herhaald zal worden op zoek naar meer nuance en speerpunten.

Zorgaanbod

Als je op zoek bent in Limburg, zit je hier goed. Kies de hulpverlener waar je je goed bij voelt en neem je mentale gezondheid in handen.

Zorgaanbod