Wil je werken aan je mentale gezondheid in Limburg?

Als je op zoek bent in Limburg, zit je hier goed. Selecteer eerst de leeftijd van de persoon voor wie je zoekt. Dan krijg je meteen het juiste zorgaanbod te zien. Kies de zorgverlener waar je je goed bij voelt en neem je mentale gezondheid in handen. 

chatten

Wil je chatten over je problemen of ben je op zoek naar een zelftest?

Ontdek hier testen, hulplijnen en chatboxen.

Eerstelijnspsycholoog met cliënten

Zoek je ondersteuning voor lichte tot matig ernstige mentale problemen?

We helpen je graag om de juiste begeleiding te vinden. Voor lichte tot matig ernstige klachten kan je terecht bij een eerstelijnspsycholoog. Zij bieden kortdurende, oplossingsgerichte gesprekken om je te helpen om te gaan met je klachten. De kostprijs hangt af van de hulpverlener die je kiest. Bij geconventioneerde klinisch psychologen en klinisch orthopedagogen betalen kinderen en jongeren tot en met 23 jaar niets, volwassenen betalen 11€ (of 4€ mits verhoogde tegemoetkoming). Vraag dit na bij de hulpverlener tijdens je eerste contact. Vind hieronder de juiste ondersteuning voor je klachten en maak een afspraak bij een hulpverlener die bij je past.  

Groep mensen die praten

Zoek je een groepsaanbod?

Wil je in groepsverband werken aan je mentale gezondheid? Je vindt hier een lijst met rechtstreeks toegankelijke groepssessies in Limburg.

Kruispunt

Voel je je niet goed in je vel of dreig je vast te lopen in het leven en weet je niet bij wie je het best terecht kan?

Jij of je omgeving maakt zich hierover zorgen en je zit met vragen. Je voelt je niet goed in je vel of dreigt vast te lopen in het leven. Je weet niet bij wie je best terecht kan. Bij een Kruispunt luisteren ze naar je verhaal en brengen ze je in contact met de hulpverleners die jou kunnen helpen. Ga eens langs bij een Kruispunt in je buurt.

Jongeren in de stad

Zoek je hulp voor kinderen en jongeren?

Heeft je kind lichte tot matig ernstige klachten dan kan je terecht bij een eerstelijnspsycholoog. Voor alle andere vragen kan je terecht bij Ligant. Alle informatie over de programma’s van Ligant vind je hier. Vind je je weg niet dan kan je steeds bellen naar onze hulplijn: 011 49 42 78  

Groep jongeren

Is er sprake van een eetstoornis?

Voortaan kunnen jongeren tot en met 23 jaar terecht bij een zorgteam dicht bij hun thuisomgeving: Zij kunnen rekenen op somatische opvolging door hun behandelend arts, tot 15 sessies voedingsadvies door een gespecialiseerde diëtist en tot 20 sessies psychosociale ondersteuning door een gespecialiseerde eerstelijnspsycholoog. Per provincie is er ook een gespecialiseerd eetstoornisteam dat deze ambulante zorgteams ondersteunt. Vind hier meer info over het zorgaanbod voor eetstoornissen in Limburg.

Jongeren die praten

Zoek je hulp van mobiele teams of zoek je supportteams?

Heb je vragen over het aanbod vanuit de mobiele teams, de teams voor aanklampende zorg of ben je als hulpverlener op zoek naar een supportteam voor een bepaalde problematiek. Informeer je hier.

vrouw die nota's neemt

Ben je op zoek naar werk of een opleiding, maar verloopt je zoektocht moeizaam door je psychische kwetsbaarheid?

Je bent op zoek naar werk of een opleiding, maar door je  psychische kwetsbaarheid  verloopt je zoektocht  moeizaam. Je wil op korte termijn actieve stappen ondernemen. Een begeleiding bij Job-art kan je hierin ondersteunen. We focussen op re-integratie op de arbeidsmarkt. Samen brengen we je vaardigheden, competenties en interesses in kaart. Vervolgens gaan we aan de hand van modules aan de slag in een persoonlijk traject afgestemd op jouw vraag.

Dubbeldiagnose

Heb je vragen over de zorg voor volwassenen met een verstandelijke beperking die kampen met geestelijke gezondheidsproblemen?

 Aanbod volwassenen met verstandelijke beperking en bijkomende geestelijke gezondheidsproblemen, informeer je hier.

DD kinderen en jongeren

Heb je vragen over de zorg voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking die kampen met geestelijke gezondheidsproblemen?

Aanbod kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en bijkomende psychische en/of gedragsproblemen,  informeer je hier.